معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان در رابطه با افتتاح فاز نخست شهر زیرزمینی «سامن» ملایر پس از 12 سال تصریح کرد: فاز نخست شهرزیرزمینی سامن نیمه نخست سال 97 به بهره‌برداری می‌رسد.

علی خاکسار در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مجموعه سامن از جمله دستکندهای ویژه و منحصربفرد استان همدان محسوب می‌شود، افزود: در تلاش هستیم با ساماندهی و مرمت اولیه بخش‌هایی از این بناها، آنها را برای جذب گردشگران آماده کنیم.

44-27-th3

وی یادآور شد: با ایجاد یک ورودی مناسب برای شهر زیرزمینی سامن، نورپردازی مناسب و مرمت بناهای سنگی داخل این شهر امیدواریم در نیمه نخست سال آینده آماده بهره‌برداری شود.

خاکسار با تأکید بر اینکه نورپردازی مجموعه سامن خاص خواهد بود، افزود: با توجه به اینکه این شهر جداره‌های سنگی قیمتی دارد بنابراین نباید دخل و تصرفی در وضعیت اولیه بنا ایجاد شود و نورپردازی به گونه‌ای باشد که آسیبی به بنا وارد نشود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه شهرزیرزمینی سامن در داخل شهر قرار دارد بنابراین از برق شبکه سراسری برای روشنایی آن استفاده می‌شود و از انرژی خورشیدی برای روشنایی این بنا استفاده نخواهد شد.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان در پایان خاطرنشان کرد: فاز اول شهرزیرزمینی سامن تا زمان رویداد 2018 قابل بهره‌برداری خواهد بود و با حضور گردشگران خارجی از این بنا به عنوان یکی از بناهای تاریخی استان همدان بازدید می‌شود.

شهریورماه اعلام شد: افتتاح فاز نخست شهرزیرزمینی «سامن» دو ماه بعد!

گفتنی است؛ رئیس شورای اسلامی سامن شهریورماه 96 از افتتاح فاز اول شهر زیرزمینی «سامن» ملایر پس از 12 سال خبر داد و اظهار کرد: با توجه به قدمت تاریخی سامن، این شهر می‌تواند به عنوان پایلوت گردشگری کشور مطرح شود بنابراین امیدواریم با افتتاح فاز اول شهر دستکند زیرزمینی زمینه جذب توریست‌های داخلی و خارجی فراهم آید .

وی خاطرنشان کرد: سالیانه اعتبارات محدودی به بحث کاوش‌های باستان‌شناسی شهر زیرزمینی اختصاص می‌یابد که متأسفانه کافی نیست و همین امر سبب شده افتتاح فاز اول آن 12 سال طول بکشد .

رئیس شورای شهر سامن با بیان اینکه طبق رایزنی‌های انجام شده با مسئولان استانی مقرر شده است ظرف 2 ماه آینده ورودی شهر دستکند سامن برای بازدید عموم گشایش یابد، افزود: این اتفاق تحولی عظیم در رونق اقتصادی و جذب توریست ایجاد می‌کند .

وی بیان کرد: یکی از مشکلات شهر دستکند سامن این بود که به صورت یک اثر پژوهشی تعریف شده بود و ردیف بودجه ملی نداشت بنابراین امیدواریم در آینده‌ای نزدیک به یک اثر توریستی- گردشگری تبدیل شود و اعتبارات خوبی بدان تخصیص یابد .

رئیس شورای شهر سامن با تأکید بر اینکه خیارشور سامن قابلیت برند شدن را دارد و این شهر می‌تواند به عنوان «شهر ملی خیارشور» به ثبت برسد، از مسئولان و نمایندگان مجلس خواست تا پیگیری‌های لازم را در این زمینه انجام دهند .

مسئول کمیسیون عمران شورای شهر سامن نیز گفت: مجموعه شهر دستکند سامن، قابلیتی بی‌نظیر در شهرستان ملایر به شمار می‌رود که کار باستان‌شناسی روی این اثر تاریخی در سال 84 کیلد خورد و با وجود گذر 12 سال هنوز فاز اول آن راه‌اندازی نشده که تحقق این امر جزء اهداف بلندمدت این دوره از شوراست .

سیدولی حسینی به روند روبه رشد و افزایش مهاجرت از سامن اشاره و تصریح کرد: کاهش مهاجرت جزء اهداف میان‌مدت و پرداختن به امور و مدیریت مسائل شهری و رفع نیازمندی‌ها و مشکلات جاری سامن جزء اهداف کوتاه‌مدت شورا به شمار می‌رود .

حسینی با تأکید بر اینکه متأسفانه در زمینه شناسایی سامن، کم‌کاری شده است، اظهار کرد: به طور قطع با معرفی قابلیت‌های این منطقه، زمینه اشتغالزایی و رونق صنعت توریست بیش از پیش فراهم خواهد شد.